Du er her: Reiser-> Hellas -> Karpathos
Karpathos er Hellas 3 største øy. Det meste av sivilisasjonen er samlet i sør, der havnebyen Pigadia (merket med Karpathos på kartet)  ligger. Dette er en kjempekoselig havneby, den koseligste som vi har besøkt i Hellas. En annen fin ting med denne øya er at all turisme er strengt regulert. Det er en knøttliten flyplass, som bare tar imot noen få fly i uka.

Mange av grekerne her har utvandret til USA. Derfor snakker også veldig mange her  godt Engelsk. Mye bedre enn det vi har vært vant til andre steder i Hellas. En annen kuriositet er at man lett kunne se hvem av ungdommene her som var på ferie ifra USA. De hadde nemlig tatt opp amerikansk JunkFood vaner ...

Byen Olympos er ett MUST dersom man drar hit. Det er ikke mange år siden den fikk veiforbindelse. Den er bygget slik at den knappt er synlig ifra havet. Dette for at pirater ikke skulle oppdage den. Den er også ett av Europas siste matriarkalske samfunn. Dvs at det var kvinnene som styrte her, da alle mennene var reist bort for å jobbe. Vi dro hit med båt til en liten havneby rett nedenfor Olympos. Derfra var det busstur opp til selve byen.