Koh Samui er en øy som ligger i Thailand bukta. Den har en egen flyplass der bare ett selskap har konsesjon. Dvs. at skal du komme dit luftveien så MÅ man benytte dem. Det valgte vi å gjøre. Flyturen dit tar bare ca. 40 minutter med ett lite jetfly. Tidligere gikk det bare propellfly hit, pga størrelsen på flystripa. Selve øya er forholdsvis rund, men en vei som går langs kysten rundt hele øya. Den største byen (havnebyen) ligger på vestkysten, mens de 2 største turist stedene ligger på sørkysten.

"Chaweng beach" er det største og mest turistifiserte, mens "Lamai Beach" er nest størst. I hvert fall var det det sommeren 2003, for hele øya er i en rivende utvikling, med byggeprosjekter flere steder.Vi bodde på Lamai, på hotellet Weekender. Det ligger flott til i enden av hovedgata, men allikevel sentralt. Det er stille og rolig på området, men bare minutter unna "livet". Hotellet er ikke helt nytt, men bra vedlikeholdt. Det har det viktigste meste som barnefamilier trenger for ett flott opphold. Nemlig ett Basseng! I tillegg har de en paviljong i midten av hagen. Der driver en familie ( 2 voksne søstre samt deres barn) med Thai massasje. Prisen er utrolig rimelig, og dette kan bare anbefales. Noen av gjestene tok det bortimot hver dag. Selv nøyde jeg med med annenhver dag! Vi trives så godt her at vi har vært her både i 2001 og 2003. Og det blir nok en tur til en gang i fremtiden.

Hva gjør man så på en øy i Thailand bukta. Det blir naturligvis mye soling og bading. I tillegg bør man prøve snorkling. Vi kjøpte utstyr alle sammen, og snorklet en del. Man kan snorkle på stranda, like bortenfor hotellet. Der er det ett lite korallrev rett utenfor stranda. På selve stranda er det sandbunn og ganske dårlig sikt faktisk. Ja det er faktisk mye bedre sikt på de fleste greske øyer. Skal man virkelig snorkle bør man dra til Koh Tao eller Koh Nanyuang. DER er det fantastisk, som å svømme i ett akvarium.

På selve øya kan man se/gjøre bla følgende:
Du er her: Reiser-> Thailand -> Koh Samui
- Big buddha. Dette er en stor gullforgylt buddha statue, samt ett kloster.
- Namuang Safari park. Her kan man ri på elefanter, se på krokodille show, samt dyrelivet generelt.
- Aquarium. Ett ganske stort aquarium, der det også er ett stort fugleshow. Vel verdt ett besøk. De vågale av oss kan også la seg     fotografere sammen men en tiger!
- Shoppe. Både i  Chaweng og Nathon (hovedstaden på øya) vrimler det av butikker. Her kan man  gjøre gode kjøp.
- Go-Cart. Det ligger en Go-Cart bane like ved Chaweng. OK atspredelse for de fartslystne av oss.
- Spa på Tamarind springs. Ligger nydelig til i jungelen bak Lamai stranden. Ett av Thailands vakreste spa anlegg.