På slutten av ferien var vi 2 hele dager i Bangkok. Dvs. at vi hadde 1 overnatting på ett relativt luksuriøst hotell.  Det lå rett ved byens hovedferdelsesåre -  elven Chao Praya.Når man bestiller reisen via Orkide Ekspressen, så inngår det 1 natt på hotell i Bangkok. Så da tok vi det. Bangkok er en pulserende STORBY, på godt og vondt. Så for oss som hadde med barn, var 2 dager her akkurat passe. Det er en fasinerende by, som det nok tar mange, mange dager i dersom man skal bli litt kjent. Det hadde ikke vi noen intensjoner om, så vi tok alt her på turistvis.

Allerede på flyplassen gikk vi rett i fella. Der hyret vi en egen bil for oss med guide og sjåfør for en dag. Da fikk vi sett det aller meste av de viktigste/største attraksjonene. Vi syntes prisen var helt grei, og så slapp vi å lure mer på hvordan vi skulle få gjort dette. Nå var det i boks!

Den første dagen installerte vi oss på hotellet, samt tittet litt rundt på egen hånd. Den andre dagen var vi klare for Sight-Seeing, og da gikk mesteparten av dagen med til det  før vi satte oss på flyet for å dra hjem

Dette er hva vi fikk ut av Bangkok oppholdet:
Du er her: Reiser-> Thailand -> Bangkok
- Grand Palace. Kongelig tempelområdet ifra 1700 tallet. Samling med gullglittrende templer og palasser, fra en periode da vi bygde stavkirker i tre her i Norge. Bla verdens største buddha figur som ligger.
- Baiyoke Sky Hotell. Byens høyste utkikkspost. Her er det en roterende plattform nesten på toppen, samt en restaurant like under, med fantastisk utsikt.
- Kjøre Tuk-Tuk. Dette må bare oppleves. En halsbrekkende ferd i 3-hjuls drosje.
- Båttur på Chao Praya. Elven har masse små sideelver/kanaler, omtrent som i Venezia. Fascinerende opplevelse å kjøre Long-Tail båt her. Voldsomme kontraster mellom fattige og rike langs elven.
- "Sky train". Byens nye transportmiddel. Så dyr å ta at nesten bare turister har råd.
- Hard Rock Café. Obligatorisk besøk for å supplere øl glass samlingen.