Orlando var hovedmålet vårt for ferien. Her skulle vi opprinnelig være i 5 dager men vi ble her i 8 dager. Dels på grunn av at det rett og slett er så mye å gjøre her, og dels på grunn av at vi ble sittende fast pga en orkan. Her bodde vi på Radisson Resort Parkway. Dette hotellet ligger like ved Disney World, men også like ved I4, som er hovedveien. Det ligger derfor ganske "sentralt" til.

Orlando er vel å regne som fornøyelsesparkenes hovestad i verden. Det er en hel haug av dem, og man kan fint tilbringe 14 dager i parker her uten å gå lei. Vi kjøpte en pakke med inngang til 5 forskjellige parker, som man kunne besøke ubegrenset over en 14 dagers periode. Det var Universal Studios, Island of Adventure (tilhører Universal Studios) , Sea World, Wet 'n Wild og Busch Gardens (i Tampa). Da gikk det med 1 dag i hver park. Siden vi reiste utenom sesongen var det omtrent aldri kø noe sted. Vi stod i kø en eneste gang, og det var i en attraksjon i Busch Gardens. Ellers var det stort sett bare å gå rett på, så vi fikk full valuta for pengene. Bakdelen med å reise da er selvfølgelig at høsten er ustabil værmessig. Det fikk vi da også erfare da orkanen Jeanne traff Florida og feide rett over Orlando mens vi var der. Bortsett ifra den så hadde vi fint vær hele tiden (T-Shirt og Kortbukse vær). Men vi måtte tilbringe 1 dag på hotellet mens orkanen raste ifra seg. I Orlando (og Florida forøvrig) er det også store muligheter for Shopping. Det er flere svære Mall's (kjøpesenter), der hvert av dem krever flere dager dersom man skal være grundig. Det hadde ikke vi tid til, men litt shopping ble det. Også nå var sesong helt super, da det heller ikke her var veldig mye folk. Størrelsen på parkeringsplassene rundt omkring vitnet om at det kunne være relativt fullt! Vi besøkte bla "Florida Mall" samt Beltz Factory Outlet (nå solgt til Prime Outlet) . Ett svært området med fabrikkutsalgs butikker. I tillegg hadde vi en "Nike Factory Outlet" rett ved Hotellet. Alt i alt kom vi hjem med en ekstra koffert...

Orlando (samt New York) var nok høydepunktet for barna på denne ferien. De kunne sikkert ha bodd på hotell inne i Universal Studios (noe som også er mulig) og bare vært her i 14 dager. I Tillegg fikk vi rett og slett ikke tid til å besøke Disney World, som vel er 5 parker bare de alene. En annen ting er jo selvfølgelig at alt dette koster. Det er absolutt ikke gratis. Så enten tar man Disney pakka, eller Universal pakka. Vi valgte den siste, da man da fikk med seg bla Sea World, som er ganske fantastisk. Disney er jo også innrettet mere mot de minste barna.
Du er her: Reiser-> USA 2004 -> Orlando