Du er her: Reiser-> USA 2009 -> Cowboy i Rocky Mountains
Tirsdag 07 Juli 2009 var hele familien på 4 tidlig oppe. Vi skulle til Gardermoen for å fly til Denver  i USA. Denne sommerferien var planlagt lenge, de siste 3 årene faktisk. Reiserute samt ikke minst valg av Ranch var nøye planlagt. I drøye 3 uker skulle vi være borte. Vi skulle besøke hele 10 stater. Lande i Denver i Colorado og så kjøre bil til San Fransisco i California. Som eier av en flott Quarter hest og AQHA medlemmer så la vi også turen innom Amarillo og AQHA’s Hall of Fame museum, når vi først var i nærheten!

Vi landet i Denver utpå ettermiddagen på tirsdag. Da var det bare å hente bilen og finne hotellet. De neste 3 dagene ferierte vi i åpent Cowboy landskap, ute på prærien. Bilen ble fylt opp med  utstyr både til folk og hest hjemme. Såpass mye at nye bagger måtte kjøpes inn. Men for en Cowboy rytter fra Norge hvis eneste butikk i Norge er Rodeo i Nittedal, så var jo dette rene himmelriket. Så lommeboka slanket seg betraktelig allerede de 3 første dagene…
Lørdag ettermiddag rullet bilen over mot Rocky Mountains på en støvete grusvei. Vi satt spente og speidet fremover. Vel fremme på tunet ble vi ønsket velkommen av sekretæren og administratoren på ranchen. ”We’ve been expection you”. Vi ble godt tatt imot. All bagasjen ble båret fra bilen og inn i vår ”Cabin”. ”Are you moving inn” spurte Dick, stedets eier. Han syntes vi hadde mange bagger! Vi var for øvrig de første gjestene fra Norge her.
Dette er en ”Dude Ranch”. Dvs at det er ett feriested, med vekt på ridning. Dersom man ikke vil ri (ikke sikkert alle i familien vil det), så er det en del andre aktiviteter å velge imellom. Sønnen vår gjorde det. De 3 andre av oss ville RI. Gjennom uken red vi så mye vi kunne. Inklusive en overnattingstur der vi var i salen i 8,5 time første dagen. Den ble tøff etterhvert. Men jeg overlevde. Dagen etter red vi stive og støle tilbake. Heldigvis  kun 1 times lett skritting da. Vi krysset elver så dype at vannet rant ned i våre nyinnkjøpte Boots. Det gikk opp og ned fjellsider på smale stier, så bratte at halerota var nedi bakken når vi gikk nedover. Men disse hestene var så dønn solide i dette terrenget at jeg slappet helt av (etterhvert, he-he) .
Ridningen var for øvrig delt inn i 3 katergorier: Slow, Medium og Fast gruppe. Jeg og datteren min valgte ”Fast” hele uka. Da red vi lengst og fortest. Overalt der det var mulig gikk det unna i gallopp. Og det var full-spiker-gallopp. Skikkelig Cowboy på smale stier og over åpne sletter, YI-HAA!

Dette er jo USA, så det foregår noe hele tida. I tillegg til ridning var det kvelds aktiviteter hver kveld, inklusive Square Dance en kveld. Skikkelig sosialt og morsomt. Maten var også utsøkt.
I det hele tatt var det ”pakka” som gjordet at dette ble en av våre mest minneverdige ferieopplevelser. Så bra at vi har bestemt oss for å dra tilbake igjen! Lufta gikk på en måte litt ut av ballongen etter denne uka. Selv om vi opplevde utrolig mye de neste 2 ukene, så var det Cherokee Park og atmosfæren og menneskene der som satt spikret igjen. Neste gang avslutter vi på Ranchen og drar rett hjem…

Linker:
Billedgalleri fra turen
Brighton Feed & Gallery
Cherokee Park Ranch
Murdochs Ranch and Home Supply
RCC Western Store